Nicklas / SM/OYE

Mer
11 sep 2019 11:04 #68 av sm7fld
Svar från sm7fld i ämnet Nicklas / SM/OYE
Men då verkar det som att ni har "krattat manegen" så att säga...

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
11 sep 2019 11:01 #67 av SM7OYE
Svar från SM7OYE i ämnet Nicklas / SM/OYE
Ja, vad gäller antennen så har jag pratat lite grann med koordinatorn, Johan !

Han använder själv samma typ av antenn på noden som vi ska knyta oss mot..

/ Nicklas

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
11 sep 2019 10:58 #66 av sm7fld
Svar från sm7fld i ämnet Nicklas / SM/OYE
QSL!
Vi håller tummarna inför mötet!
Jo då, jag såg din länk, förutsätter att den bef. länken kör 2,4 GHz. Hoppas att någon med större erfarenhet än vad jag besitter kan komma med kommentarer om detta?

Mitt tips är att du ställer en fråga om detta på forumets ämnessida för infrastruktur.

Hörs /Håkan

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
11 sep 2019 10:51 #65 av SM7OYE
Svar från SM7OYE i ämnet Nicklas / SM/OYE
Ja, så är det ju med projekt inom olika områden...
Jag kan väl säga så här.. imorgon den12/9 kommer vi att diskutera medlemsskap för FRO Skåne Sydväst i AMPRnet, det verkar som att de flesta i styrelsen är med på tåget och som adjungerad dit så ska jag slå ett slag till för att vi blir med.. Så ser vi vad det ger! Vi ligger dessutom geografiskt nära en befintlig nod och i linje från noden till en brukare, så vi ska i såfall kunna sätta upp en antenn i "strålen" :)
Du såg kanske länken till antennen som vi köpt ett antal av jag och några kompisar!?

73 de Nicklas, SM7OYE

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
11 sep 2019 10:43 #64 av sm7fld
Svar från sm7fld i ämnet Nicklas / SM/OYE
Trevligt med alla aktiviteter som går av stapeln i Skåne, jag är i full sving med förberedelser för flytt och allt som hör därtill, har därför inte kunnat besöka några andra events. Bockebodaträffen i Kristianstad blev inte av i år, vi hoppas att få ihop resurser för en återkomst nästa år. Följ oss gärna på FB och/eller sk7bq.com .

Vi får hjälpas åt med att "missionera" för spridningen av AMPRNet i Skåne, det är tyvärr lite av en vit fläck på kartan, även om det finns en del aktiviteter i SV delen? Här i den NÖ delen av Skåne är det dessvärre väldigt få som har sett/förstått potentialen med AMPRNet.

Jag när en viss förhoppning om att få implementera AMPRNet i Kristianstad på såväl den lokala radioklubben SK7BQ som på vår FRO-avdelning, men det finns många dörrar att "slå in" innan det kan bli aktuellt, men hoppet lär ju vara det sista som vi överger, ikke?

På återhörande Nicklas

73 de Håkan SM7FLD / DMR 2407056 på Brandmeister

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
11 sep 2019 10:16 #63 av SM7OYE
Svar från SM7OYE i ämnet Nicklas / SM/OYE
Hej Håkan! Trevligt med så snabb respons... Tack för det... Ja, vem vet.. vi har kanske redan råkats... Senast jag var på något anknutet till radiohobbyn var i lördags på VeteranLjuddagen hos HRF Östra Sallerup, gången innan var det hos NSRA på deras auktion, saknar Bockebodaträffen som som varit ett trevligt inslag! Har ju varit ifrån FRO några år och bara varit passiv medlem, men tog upp det igen i fjor våras och så rullar det på... :)

73 De Nicklas, SM7OYE

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
11 sep 2019 10:05 - 11 sep 2019 10:08 #62 av sm7fld
Svar från sm7fld i ämnet Nicklas / SM/OYE
Hej Nicklas och varmt välkommen till AMPRNet-världen!
Låter spännande med era planer för implementering av AMPRNet på er FRO-avdelning.

Jag befinner mig i en parallellvärld till din, är radioamatör med signalen SM7FLD och (pasiv) medlem i FRO Skåne N.O (DMR 12518). Ser fram mot en fördjupad kontakt med erfarenhetsutbyte osv. Vi har ju inte något större avstånd att överbrygga i händelse av att det blir en fysisk träff framöver... bor i Everöd beläget ~15 S Kristianstad.

73 Håkan SM7FLD
Last edit: 11 sep 2019 10:08 by sm7fld.

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
11 sep 2019 09:56 - 11 sep 2019 10:46 #61 av SM7OYE
Nicklas / SM7OYE skapades av SM7OYE
Hej! Mitt namn är Nicklas, anropssignal SM7OYE och jag kör på amatörbanden och 12313 om jag hörs på FRO frekvenser eller i FRO DMR nät.

Hur hittade jag AMPRNet.se? Jo, vi har sambandstester/radioringar varje dag kl 09.00 och 21.00 på vårt riks-nät DMR och en morgon så frågades hur vårt riksnät kom att fungera om Internet som binder samman repeatrarna skulle fallera! Svaret blev då att i många fall så blir den repeatern stand-alone i sitt område och så var diskussionen om redundans igång och någon nämnde då att man hade 2 leverantörer varav AMPRnet var den ena! Nyfiken som man är så hittade jag hemsidan, fanna att koordinatorn i mitt område var en kille som fanns i min vänlista på Facebook... och nu rullar det på! Mitt medlemsskap här och de samtal som sedan förts på klubblokalen i FRO Skåne Sydväst i Malmö gör att vi i dagarna kommer att ta ett formellt beslut att som förening bli medlem eller om vi ska avstå! Jag har redan lyckats få några kollegor intresserade och vi har skaffat lite routers, några antenner så, vi kommer att ställa dessa till FRO's förfogande om det blir positivt utslag i styrelsen, i annat fall drar vi nog igång helt privat mot AMPRnet! Jag hittade en antenn som vi kommer att testa och som ger hela 24dBi gain enligt tillverkaren : www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk...-4-ghz-24-dbi-p30224

Att antennen just nu är 250 kr billigare skadar ju inte!

Vi ser vad framtiden har att ge i nätverket!

mvh Nicklas
Last edit: 11 sep 2019 10:46 by SM7OYE.

Be Logga in ansluta till konversationen.

Powered by Kunena Forum