Linux o ax25-tools

Mer
14 mar 2020 09:45 #103 av SM5RVH
Svar från SM5RVH i ämnet Linux o ax25-tools
Tack för svar BKE och FLD.

- Jo - jag har nu testat och försökt finna "drivrutinerna" för den seriella porten i Ubuntun. Jag har funnit att os:et medger att stoppa, reloada etc medelst att jag pekar ut services med systemctl. Men serieporten verkar inte reagera på detta. Och jag har tyväär inte kunnat finna några kernelmoduler att manipulera.

- i Raspberryn hittar jag kernel-modulerna för seriekommunikationen och jag ska testa om jag här kan reseta densamma.

- Jag ska oxo kolla vidare om det i ax25-tools finns nån "inbyggd" funktion för reset.

- O angående breakout-box - utmärkt tips och så nära ett krav man kan komma när man labbar med rs232 (o andra seriella gränssnitt). Min gamla Comtest V.24 åker fram nära nog alltid när jag påbörjar nåt experiment. Tyvärr kvitterar bara Comtest'ern att porten inte skickar eller tar emot någon "data" när den låst sig. Jag har även testat och bygla flertalet olika kombinationer för status-signalerna men tyvärr utan framgång. Har även provat loopa "pinne två och tre" men tyvärr kvitterar även detta att porten är låst.

Men skam den som ger sig... to be continued....

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
12 mar 2020 08:33 #91 av sm7fld
Svar från sm7fld i ämnet Linux o ax25-tools
Har du testat med en s.k. "Break-out-box" för att se vilka tillstånd signalerna har på den seriella porten före/efter att det knyter sig? Kan ju ev. va någon av handskakningssignalerna som ställer till det...
/Håkan 7fld

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
12 mar 2020 06:05 #89 av SA5BKE
Svar från SA5BKE i ämnet Linux o ax25-tools
Jag har nog inte direkt svar men jag misstänker att det kan ha att göra med kernelmoduler som är laddade och använder porten. Kan du se ngåot med lsmod? Sedan ladda bort med rmmod och sedan kolla vad som händer i kernel-loggen med dmesg ?

Be Logga in ansluta till konversationen.

Mer
11 mar 2020 22:45 #86 av SM5RVH
Jag har en förkärlek till långsamma överföringsmetoder o labbar därför en del med tnc’er och linux. Ax25-Tools innehåller en del matnyttigt om man vill prova på ip över ax25 o här har jag ett litet bekymmer som jag skulle behöva hjälp att lösa:
- när jag växlar mellan en serieports ip-ax25-konfiguration o serieportens ”normala” funktion händer det allt som oftast att serieporten inte fungerar - den verkar ”låsa sig” när jag använder tex minicom eller annat motsvarande. Jag har ibland behövt start om pc:n (med Ubuntu) eller raspberry-pie’n.
Det borde gå att medelst något kernelanrop ta bort drivrutinerna för serieporten o lägga tillbaks dem för att slippa omboot!
- nån som har tips var jag ska börja?

//robban

Be Logga in ansluta till konversationen.

Powered by Kunena Forum