AMPRnet i Östergötland

Medlemmar

Anslutna klubbar är i Östergötland är Norrköpings radioklubb SK5BN och FRO Östergötland SL5ZZV. Det finns även en anslutning till Södermanland (Nyköping) men för tillfället lånar de adresser av Östergötland.

 

Regionkoordinator har även genomfört ett föredrag hos SK5LF Radioklubben Östra i Linköping med hopp om intresse för anslutning under 2022.


Adressdelegationer

Det nät som är aktiva är 44.140.162.0/23. Tyvärr har vi inte ännu kunna byta adresser till de nya. Adresserna är aktiva och annonseras i vår GW i Linköping.


Infrastruktur / utrusting

E-regionen ansluter till Sunet via en gateway i Linköping som genom universitets hjälp har konnektivitet till Norrköping där en radiolänk finns. Som backup för denna radiolänk har även wireguard-tunnlar satts upp som gör att vi blir mindre sårbara om radiolänken går ner.

Routrar och länkar är i regel utrustning från Ubnt. Vi har även kompletterat med switchar från Cisco som har skänkts till oss. Dessa ger både POE och SFP-portar.

Huvudnoderna för nätet i Norrköping är Eneby och Kolmården. Dessa har rundstrålande antenn där flera användare ansluter sig. Se karta på regionsidan på www.amprnet.se

Då 2021 inneburit pandemi har inte så mycket arbete genomförts förutom att aktiva de nya adreserna på regionsnivå.

 

Planer för 2022

Högsta prioritet innan sommaren är att byta adresser på utrustningen i Norrköping och Nyköping. Vi har fotsatt förhoppningar om att försöka få fler i regionen att ansluta sig.