Stödsystem

TMS - Stöd för fältmässigt samarbete mellan insatsgrupper med olika uppgifter.

Mer
30 sep 2022 21:26 #189 av sa0bxi
Intresserade utvecklare/testare med olika kompetens eftersökes.

TMS är ett utvecklingsprojekt som har några år på Nacken. Ursprunget är ett initiativ av Micke/SM0EPX och Mathias/SA0MBA. De utvecklade och testade en första prototyp 2016-2017 med syftet att stödja samarbetet mellan olika insatsgrupper i Lidingöloppet (ledning, samband, transport, sjukvård) med ett tjattbaserat ticketing-system för delegering och uppföljning av incidenter.
Efter tester och diskussioner med några FRG-grupper generaliserades målgruppen till större beredskapsoperationer, exempelvis skogsbränder, evakueringar, eftersökningsinsatser och större idrottsevenemang i allmänhet. En andra prototyp utvecklades av en exjobbare på KTH 2018.

Efter ytterligare tester är det nu dags för en uppdatering till version 3. Dels har kravspecen ytterligare förfinats och utökats, dels har vissa prestandabegränsningar visat sig som behöver åtgärdas. Det är en öppen fråga om man ska bygga vidare p befintlig prototyp eller göra en omstart.

En översiktlig beskrivning bifogas.

This browser does not support PDFs. Please download the PDF to view it: Download PDFOm du är intresserad av att bidra, kontakta micke@mixtra.com eller sa0bxi@amprnet.se

Be Logga in ansluta till konversationen.

Powered by Kunena Forum